Yerli malı haftası için meyve kostümü

yerli malı haftası için meyve kostümü

Bu sefer yemek tarifi ile değil bir kostüm tarifi ile geldim 😍😍😍
Yerli malı haftası için kartondan meyve kostümü hazırladık, belki sizlere de bir fikir verir diye düşündüm.
Alya anasınıfına gidiyor bu yıl ve öğretmenimiz yerli malı haftası için çok güzel bir etkinlik hazırlamış , çocuklar bir meyve olacak ve o meyve ile ilgili küçük bir şiir mani ezberleyecek 😍😍 Alya portakal oldu , şimdi o maniyi ezberlemeye çalışıyor.. 
''Portakal sulu sulu ,
  İçi vitamin dolu ,
  Adana ,Kozan, Dörtyol ,
  Git ağaçtan ye bol bol ''
😍😍😍 çok şeker değil mi ???

Dün aslında Alya biraz keyifsizdi , daha vakit te vardı kostüm için ama , duyunca '' hemen yapalım , lütfen , lütfen..'' deyince baktım neşelendi, hemen kırtasiyeden  2 turuncu karton aldık, evde ki eva kağıtlardan da taç ve yaprakları yaptık.
Göz , kaş, burun ,yanakta yapalım derken bir baktık  portakal kostümümüz hazır.. Ablamızın da anasınıfından bir  gösteri eteği vardı hatıra sakladığı turuncu renkte , rica ettik , o da izin verdi 😍😍 ve böylece kostümümüzü tamamladık .
Kartonları geniş bir tepsi yardımı ile yuvarlak kestik. Yelek şeklinde giydirme olacağı için iki şerit kurdele ile omuzdan askı yaptık, direk başından geçirerek giymesi de böyle kolay oldu.
Taç için  de eva yı uzunlamasına ikiye keserek başının ölçüsüne uygun şekilde çember yaparak silikonla birleştirdik, yarım portakal görünümünü strafor topu ikiye keserek elde ettik, yine kartonla kapladık , silikon ile yapıştırdık. Fotoğraflarda  omuz askı kısmı , portakal taç ve diğer detayları görebilirsiniz.

Bizim için çok eğlenceli bir etkinlik oldu .. Öğretmenimiz için hemen fotoğraf çektik. 
Hem bizim için anılarda yerini alsın , hem de kartondan kostüm arayışında olanlar için belki bir fikir olur diye hemen paylaşmak istedim. 

yerli malı haftası kostümü

portakl kostümü nasıl yapılır








kartondan meyve kostümü


İlkokulda iken  belirli gün ve haftalar en eğlenceli günlerdendi, çocukken ezberlediğimiz .söylemesi bile çok hoş olan '' Yerli malı yurdun malı , herkes onu kullanmalı '' sözlerinin günümüzde, hele ki şu dönem de  ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bir kez daha hatırlamış oluyoruz. 

Yerli malı haftası kutlu olsun 

Sevgiyle.. 💗💗

Hiç yorum yok