Karantina Günlerinde Hayat




Karantina günlerinde hayat ben de tam bir kargaşa halinde diyebilirim..
Bir normal hayata devam ediyor gibiyim, bir endişeden kendimi hiç bir işe tam veremiyor gibiyim..
Nerdeyse tüm gün haberleri takip etmeye çalışıyorum ve endişeden çıldıracak gibi oluyorum. Belirsizlik gerginliğimi korkumu attırıyor.. Dikkat etmeyenlere kızıyorum..
Bir yandan aklım Uğur da her gün işe gidiyor dikkatli ol diye uyarıyorum durmadan..
Bir yandan aklım Bursa da annemle babam da.. Her gün sabah akşam aman anne ,aman baba lütfen diyorum böyle şöyle dikkatli olacaksınız, onlar da sıkıldı tamam merak etme dikkat ediyoruz diyorlar..
Biliyorum..
Sakin olmalıyım..
Hepimizin psikolojisi alt üst oldu ama yine de sağlam durmak lazım.. Biliyorum ..

Akıl sağlığımız virüs kapmamak kadar önemli.. 

Bunu da çok iyi biliyorum..

Sakin ol.. Telkinleri veriyorum kendi kendime.

Neyse ki sık sık Asya ve Alya sayesinde normal hayata dönüyorum..
Asya'nın odasının tadilatının bitmesi ve oda yerleştirme bu haftaya denk gelmesi iyi geldi aslında epey zaman aldı, yanı sıra Alya'nın oyun istekleri, yemek hazırlama o ,bu derken kaptırıyorum kendimi izole hayatımıza haberleri biraz seyretmeden..

Endişeden son bir hafta nasıl geçti bilmiyorum..
Ama bildiğim ve uygulamaya çalıştığım şu ;
Her şeye rağmen , daha iyiyi ve olumluyu umut ediyorum.
Duyarlı ve mantıklı davranmaya çalışıyorum.
Sakin olmaya,karamsarlığa kapılmamaya çalışıyorum..

Bunun için de boş kalmamak lazım beynimi sürekli bana ve etrafıma iyi gelen işlerle motive etmem lazım diye düşünüyorum.
Bu yüzden kendi kendime karantina dönemin de evde kalmayı en iyi şeklide değerlendirmek için karar verdim..
Ben zaten çoğunlukla evdeydim ama çalışmalardan evinin keyfini çokça çıkaramayan biri olarak neler yapabilirim bu boşlukta listesi hazırlamak bile acayip iyi geldi ..
Günlük yapılacaklar listem vardır benim her zaman panomda asılı. günlük veya haftalık
 ilaveler olur ,yapılıp üstü çizilenler olur, ama bir de hep kalan listeden bir türlü silinmeyenler olur . Önceliği olmayan zamansız ama ilk fısatta tamamlamalıyım ,yapmalıyım dediğim .
Onları hayata geçirmeye karar verdim..
.
Milyon tane iş yaratabilirim evde yeter ki sağlık olsun bu süreç kayıpsız çabucak bitsin.
Fikir olsun neler yapılabilir, paylaşmak istedim.

Karantina da evde kalmayı nasıl iyi değerlendirebilirim listesi için ilk aklıma gelenler;

1. Temizlik( ama dip bucak)  : Klasiktir bu madde di mi, ilk boşlukta yapılacak ilk iş. Liste de olmadan bile liste başı.
2.Çekmece-dolap içi düzenleme : 1. madde yapılmışsa bu maddeye geçilebilir maddesi , zamansızlıktan fırsat bulunamayan düzenleme işleri.
3.Yazlık- kışlık :  Yazlık kışlık ,olan olmayan, fazlalıktan kurtulma her zaman iyidir.
4 :Telefon /bilgisayar /hard disk düzenleme : Hayat kurtarır. İlk fırsatta yapıyorum ,yapmalıyım 😍
5.Kitap /dergi / meslekle ilgili yazılar okuma.. - Her gün en az 30 dk. olmalı. En çok keyif alacaklarımdan olacak😍
6. Film/dizi : Seyretmek isteyip seyredemediğimiz ne varsa film ,dizi..  Ne güzel keyif olur. Biz ilk olarak 2011 yapım Salgın ı seyrettik 2 gün önce . Keşke tv de her kanal da gösterilebilse de herkeste bir farkındalık oluştursa dediğimiz şu an ki salgınla birebir aynı detayların olduğu bir film. Tavsiye ediyorum, seyretmemişseniz.
7.Spor / Dans : 29 nisan da solo bir dans gösterimiz olacaktı ona hazırlanıyorduk Uğurla ..  İptal oldu ..sağlık olsun napalım ama çok güzeldi dansımız yarım kalmasın yine de dans edelim bol bol 💗💗 belki Berkan hoca onlıne derse başlar 😍😍😍
8. Çocuklarla aktivite saatleri : Asya  ile monopoly ( saatlerce oynayabiliriz ), satranç ,sessiz sinema. birlikte sinema film daha cool aktiviteler 😃😃..
Alyayla herşey oyuna dönüşebilir tek sıkıntı  7/ 24 oynamak istemesi 😂😂
9.Uzun zamandır görüşmek isteyip görüşemediğim sevdiklerimle uzun telefon görüşmeleri..
10.Yemek yapma : Ama daha önce yapmadığım denemek istediğim yemekler
11. Yapmak isteyip zamansızlıktan yapamadığım plan /proje hayata geçirme : Bunun için hemen sıkı bir planlama ve iyi bir zamanlama yapmak ve detayların üstünden geçip devam etmek. Başlanmış iş bitmiş iştir derler ama bazen öncelikler değişir keyif alanlarınız hep geri plan da yarım kalır. Benim böyle bir projem var yarım kalan .Belki tamamlayabilirim kurduğum hayali. ( 2 yıldır kızlarıma bir armağan hazırlıyorum.. süpriz.. bitirdiğim de ..burda ..olucak..umarım.. )
12. Günlük yazma : Bir günlüğüm var ; hayatımdan ama en çok çocuklarla komik enteresan anılarımızın olduğu.. Bir de şükür defterim var ; her gün olmasa da sık sık yazdığım bana iyi gelen.. Farkına vardıklarımı yazdığım yazarken de daha fazlasının farkına vardırttıran .. şükürlerimi çoğaltan..
13.Blogumu aktive etme  : Bir de bu blogum var.😉😉😉😉💗💗💗💗 Yazmaktan keyif aldığım, tarif paylaştığım, onlarca  bekleyen çekilmiş foto ve bekleyen tarifle post paylaşmaya can attığım blogum..
Geçen yıl bir karar alıp çok enteresan gelecek ama birkaç arkadaşımın dışında çevremde pek kimsenin bilmediği (hazır hissetmediğimden belki ) 10 yıllık atıl durumda ki, kızlarıma arşiv olsun diye tekrar yazmaya başladığım ,canladırmak istediğim ,geçen yaz özellikle Asya 'nın sevdiği , bazılarını beraber yaptığımız tarifler paylaşmaya çalıştığım sevgili blogum.
( not . 11.maddede ki proje bu değil bu arada 😉 )
14.Dua etmek .. Bol bol dua etmek ; en çok bu sürecin, salgının bitmesi için çalışan tüm sağlıkçıların ve işe gitmek zorunda olan herkes için..


Şimdilik aklıma gelenler bunlar yaptığım ve yapmak istediğim.

Bireysel tüm tedbirleri alıp evde kalabilenlerin evde kaldığı bu süreci en yapıcı bir şekilde geçirebileceğimizi biliyorum .umuyorum ..Diliyorum.. herkes farkında olup bilinçli davranıp bu salgın bir an önce önlenebilir.
Miss gibi bahar geliyor ..
Her şey çok güzel olacak..
YETER Kİ KURALLARA UYALIM ..
Diliyorum , sağlıklı ve güzel günlerimiz yakın olsun ..









Hiç yorum yok