Buldan Gezi Rehberi ( Buldan ' da gezilecek yerler )

BULDAN - DENİZLİ




Havalar ısınmaya başladıysa ;  aile de anne ,baba ve Asya 'nın dersler sınavlar bitmişse hafta
sonu ne yapsak diye düşünme zamanı gelmiştir bizim için dedik :))) Hem Alya da artık 2,5 yaşında ; anlıyor ,dinliyor , bize uyum sağlıyor , bezden de kurtulma sürecini başarıyla geçtik ( bu çok mühimdi :)))   ) dedik ve geçen hafta sonuna günü birlik bir gezi planladık. Asya ile de 3 yaş civarı gezmelere başlamış özellikle İzmir ve Ege bölgesinin gezilecek görülecek kültürel yerlerin çoğunu görmüştük. Tabi şu an çoğunu hatırlamıyor ama artık 12 yaşında daha bilinçli , merak ediyor ,soru soruyor , öğreniyor ve heyecanlanıyor . Alya nerden ne oyun çıkarırım derdinde daha ama olsun bize ayak uyduruyor ya, bu ne bu ne diye soruyor ya daha ne olsun :))




Anılar biriktirmeye, görmediğimiz, merak ettiğimiz yerlerden devam dedik.. Denizli Pamukkale 'ye doğru yola çıktık.. Denizli'ye kadar gelmişken görmeden geçmek olmaz , ilk durağımız Buldan olsun dedik..

                                       


Buldan Denizli 'ye yaklaşık bir saat uzaklıkta ( 45 km  ) tarih kokan , dokuma ve tekstil cenneti , kumaşları ve ipeği ile yüzyıllardır adından söz ettiren Denizli ' nin  küçük bir ilçesi. 
İlk yerleşim M.Ö. 2000 yıllarında başlamış en son Osmanlı ve Cumhuriyet ile günümüz olmuş..
Buldan deyince ilk akla dokuması geliyor. Dokumanın tarihi o kadar eskilere dayanıyormuş ki ; Padişah Genç Osman'ın gömleği , Ertuğrul Gazi ' nin içliği , Barbaros Hayrettin Paşa' nın şalı.. Buldan ' da dokunmuş ve Topkapı Sarayında sergilenmekteymiş..
El emeği göz nuru yumuşacık dokumalar ilçenin geçim kaynağı.. Öyle ki dik yokuşlu dar sokaklarında gezintiye çıkarsanız evlerden gelen dokuma tezgahlarının tıkır tıkır seslerini duyacaksınız..

                                      

Buldan 'ın sokakların da gezerken gördüğümüz Buldanlı güleryüzlü dokumacı bey amcamız da evinin alt kısmın da yer alan dükkanın da dokuma tezgahların da peştamallık  kumaşlar dokuyordu..




                                         



Buldan ' da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri hatta en başında Dokuma pazarı Caddesi olarak bilinen Hamam Boğazı sokağında restore edilen , mavi ve sarı renge boyanan tarihi Buldan evleri.. Eminim dükkanlar açıldığında cıvıl cıvıl bir Dokuma Pazarı caddesi olacak burası.. 
Biz çok sevdik.. Bol bol fotoğraf çektik :)))






Ve Buldan ' da mutlaka görmeniz uğramanız gereken bir başka yer 14 mayıs caddesinde ki yan yana dizilmiş kumaş dükkanları. Buldan çarşısında birbirinden güzel dokuma ürünleri satan dükkanlar da peştemallar ,incecik yumuşacık Buldan bezi havlular ,bambu havlular , elbiseler , yastık kılıfları , yatak takımları , mutfak bezleri örtüleri  gibi çeşitli tekstil ürünleri bulabilirsiniz. Biz de gelmişken yumuşacık tiril tiril buldan dokumalarından peştamallar aldık önümüz yaz dedik :)) eşe dosta Buldan bezi havlularından aldık fiyatlar İzmir'e hatta tatil beldelerinde satılan fiyatlara göre çok makul çokça alınca hatta indirimde istedik. Güler yüzlü esnafta bizi kırmadı sağ olsun.



14 Mayıs caddesi Buldan Çarşısı



 Buldan Çarşısı



 

Buldan Çarşısı - Paşam Havlu



Rotamız asıl Pamukkale olunca Buldan 'a çok zaman ayıramadık bu yüzden çok detaylı gezemedik ama bu kadarı bile çok güzeldi. Denizli  civarından geçerseniz mutlaka samimi ve güler yüzlü ,güzel insanların olduğu tarih kokan Denizli 'nin sessiz sakin bu ilçesine Buldan ' a mutlaka uğrayın ve bol bol da alışveriş yapın :)))))

Buldan simidi ile zafer gazozunu da tatmadan dönmeyin ;)))

Kısaca  ;
BULDAN da gezilecek görülecek yerler  :
  • Dokuma Pazarı caddesi  ( Hamam Boğazı sokağı ) ... (mutlaka bol bol foto çekilecek ;)  )
  • 14 mayıs caddesi - Buldan Çarşısı ... (dükkanlar gezilecek bol bol alışveriş yapılacak )
  • Nuri Akın parkında dinlenip serinlenecek,
  • Buldan simidi ile Zafer gazozu içilecek..  :))))
Buldan dan sonra Pamukkale'ye doğru yola çıktık .
önce ;
Karahayıt 'a uğradık - Karakayıt Kırmızı Su Travertenleri ni gördük,
ardından ,
Pamukkale'ye geçtik - Pamukkale Travertenler -Hierapolis Antik Kenti ni gezdik .
en son da,
Denizli 'ye gelmişken Denizli Gezi rehberi yazımda da bahsettiğim gibi meşhur Denizli kebabını yemeden dönmek olmaz dedik ve Denizli'ye geçtik, hem Denizli konağında dinlendik, aynı bahçe içerisinde olan  tarihi Osmanlı Konağını da gezmiş görmüş olduk.
Bu kadar çok yeri bir günde gezmek, yol almak yorucuydu ama, keyifli ve dolu dolu da bir gün geçirmiş olduk.

Gezecek görecek yerlerimiz çok olsun 💗 
Biz tekrar eski günlere döndük galiba 💗💗💗💗
Keyfimiz bozulmasın, ağzımızın tadı hiç kaçmasın diliyorum hepimiz için..

Sağlıkla ,sevgiyle kalın.. 








Hiç yorum yok